Duurzame inzetbaarheid in de VVT, de vertaling naar een personele capaciteitsplanning!

Duurzame inzetbaarheid in de VVT, de vertaling naar een personele capaciteitsplanning!

Geplaatst op: dinsdag, 6 maart 2018

De CAO van de VVT spreekt van duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is een thema om de tekorten op de arbeidsmarkt op te vangen die onder andere zijn ontstaan door vergrijzing, ontgroening en de veranderingen in de financieringsstructuur. Duurzame inzetbaarheid vraagt om een heldere en duidelijke visie op het strategisch capaciteitsmanagement binnen de zorginstelling.

Naast het creëren van een gezond werkklimaat is het boeien en binden van personeel aan de organisatie een streven dat bij elke organisatie hoog in het vaandel staat. Een strategische personeelsplanning kan u als organisatie helpen om dit te realiseren. Commitment aan de strategie die wordt opgesteld vergroot de mate van beweging die de organisatie nastreeft om goede zorg te leveren met tevreden medewerkers. Het is dan wel van belang voor de organisatie om te weten wat er leeft en speelt op de werkvloer. Wat gaat de medewerkers uiteindelijk binden en boeien? Er zijn hier diverse dimensies voor nodig. Eén daarvan is een personele planning waarin een balans is gevonden tussen werkgever en werknemer. Het startpunt ligt bij het maken van een strategische personeelsplanning voor de komende jaren tot het vinden van de juiste balans tussen vast en flexibel personeel. Maar ook de keuze voor een roostermethodiek die ruimte biedt voor flexibiliteit. Maar natuurlijk ook voldoende zeggenschap van medewerkers over hun werktijden tot aan de dagelijkse operationele sturing en afstemming van de personele inzet op de zorgvraag.

Al deze thema’s zijn onderdeel van integrale personeelsplanning in de VVT. Daarmee wordt de basis gelegd voor kwalitatief goede zorg, tevreden medewerkers,  binnen de financiële kaders. De HOTflo Academy biedt u een masterclass capaciteitsmanagement care aan die u kan helpen antwoorden te vinden op bovenstaande vragen en te sparren met collega’s om gezamenlijk tot antwoorden te komen.

Meer informatie? Kijk hier of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Terug naar nieuws

Meer weten?

Auteur

Marije Wouters

Business Manager