Een kijkje in de docentenkamer – Bas Bos

Een kijkje in de docentenkamer – Bas Bos

Geplaatst op: woensdag, 4 april 2018

We stelden Bas Bos, een van onze docenten, onderstaande vragen. Lees hier zijn antwoorden!

Wie ben je/wat doe je?
Mijn naam is Bas Bos, 46 jaar. Tijdens mijn studie aan de UVA en later de TU Delft ben ik gegrepen door het vakgebied APS – ‘Advanced Planning & Scheduling’. In de rol van adviseur, projectleider, IT-consultant, teamleider, manager en ondernemer richt ik mij op het verbeteren, professionaliseren en innoveren van de planning. De laatste jaren ligt mijn focus volledig op de zorg maar ik heb een groot deel van mijn loopbaan tevens gewerkt in andere sectoren, o.a. de luchtvaart, openbaar vervoer, transport & logistiek, productie en de semi-publieke overheid, zowel in Nederland als internationaal. In 2015 heb ik samen met Marcel de Jong en Gwen Roosemont van HOTflo het bedrijf Hello! Planner opgericht. Hello! Planner richt zich op het creëren van de logistieke zorgprofessional van de toekomst.

Welke opleidingen verzorg je?
Vanuit Hello! Planner ben ik de docent van de vakopleiding opname-/OK planning, revalidatieplanning en personeelsplanning. Ook sta ik voor de klas bij de vakinhoudelijke opleidingen die onderdeel zijn van ons Traineeship Planning in de Zorg. Voor de TOPclass verzorg ik de Module Planning.

Waarom is het volgens jou belangrijk een opleiding te volgen met betrekking tot capaciteitsmanagement in de zorg?
Wetenschap en praktijk tonen keer op keer aan dat capaciteitsmanagement, logistiek en planning een directe rol speelt bij de kwaliteit en doelmatig van de bedrijfsvoering. Met de stijgende vraag naar zorg, minder zorgverleners, groeiende wachttijden en hogere kosten staat de zorg voor een verandering van tijdperk. Het is mijn stellige overtuiging dat in deze verandering capaciteitsmanagement een van de belangrijkste thema’s gaat worden.

Wat vind je leuk aan het geven van trainingen?
Niets leuker dan ‘praten’ over planning, inzichten meegeven en het vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Wanneer is een opleiding voor jou geslaagd?
Als het gelukt is om energie over te brengen, en daarmee (het begin van) beweging.

Bas Bos verzorgt de module Planning in onze gerenommeerde opleiding de TOPclass Hospital Capacity Management. Meer informatie over dit programma? Kijk hier >

Terug naar nieuws

Meer weten?

Auteur

Lindy Sevriens

Office Manager