Een nieuwe kijk op opnameplanning – Boarding Pass Planning

Een nieuwe kijk op opnameplanning – Boarding Pass Planning

Geplaatst op: woensdag, 4 april 2018

Hoe zorgen we ervoor dat ziekenhuizen hun capaciteit zo optimaal mogelijk benutten en patiënten de garantie krijgen dat er een bed op de juiste afdeling met de juiste verpleegkundige capaciteit beschikbaar is? Boarding Pass Planning is hierop het antwoord!

Geïnspireerd door de luchtvaart hebben we een nieuw planningsconcept ontwikkeld waarbij patiënten op basis van boarding passes toegang krijgen tot het ziekenhuis en hiermee de garantie hebben dat er op de klinische afdelingen of de dagbehandeling een bed (of stoel) beschikbaar is. Daarbij is het aantal beschikbare passen afgestemd op de beschikbare beddencapaciteit, zodat de uitgifte van de passen leidt tot het meest optimale gebruik van de capaciteit. Hiermee wordt onnodige piekbelasting in de bedden, vreemdliggers en opnamestops tot een minimum gereduceerd.

Of er nu centraal of decentraal gepland wordt, Boarding Pass Planning biedt de planners op elk moment overzicht en geeft richting bij het plannen van de opnamen. De planning zal hierdoor altijd de meest optimale planning zijn.

En het unieke is dat er bij het concept van Boarding Pass Planning ook rekening gehouden wordt met bijvoorbeeld de onzekerheid in de ligduur. Want een patiënt waarvan we verwachten dat deze bijvoorbeeld vier dagen ligt, kan in de praktijk ook eerder of later ontslagen worden. Dus ook met de onzekerheid die zo kenmerkend is voor een ziekenhuis wordt rekening gehouden.

De voordelen van Boarding Pass Planning op een rij:

  1. Patiënten hebben gegarandeerd een bed (of stoel) op de juiste verpleegafdeling
  2. Op deze manier plannen leidt tot het meest optimale gebruik van de beschikbare capaciteit
  3. Het geeft de planners richting om tot de meest optimale planning te komen
  4. En het houdt rekening met onzekerheid waardoor het optimaal aansluit bij de werkelijkheid van een ziekenhuis

Wilt u meer weten over deze unieke manier van plannen? Neem dan contact op met Marcel de Jong via onderstaande contactgegevens.

Terug naar nieuws

Meer weten?

Auteur

Marcel de Jong

Founder